Zomervakantie juni 2008                                         

Drie weken La Tranche sur Mer, Vendée, Frankrijk

 

Samen met Jasmijn, inmiddels 15 maanden, zijn we voor het eerst op vakantie geweest. Drie weken kamperen aan de Frans Atlantische kust. Anders dan voorgaande jaren, gingen we dit jaar niet met de eigen kampeerspullen, maar hadden we een kant-en-klare tent op een familiecamping gehuurd.

 

Wát een verademing – bij aankomst staat alles al klaar, van tent met échte koelkast en tweepersoonsbed tot kinderbedje en kinderstoel voor Jasmijn. Zelf hadden we dus alleen wat kleding en speelgoed mee (en nog een heleboel andere rotzooi, want als je de ruimte in de auto hebt, moet je die ook benutten, toch?)

 

De vakantie was heerlijk, het weer zat gelukkig mee met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Jasmijn had de tijd van haar leven. De tent, de bijbehorende zandgrond en alle andere kinderen bleken een waar walhalla. De hele dag spelen met zand en/of water, klauteren en kletsen. Jasmijn heeft deze vakantie dan ook heel veel geleerd. Dat ze ijsjes heeeel lekker vindt, bijvoorbeeld. En ook vlokken op brood (maar dan wel alleen de vlokken hoor). Maar ook leren kruipen (omdat het billenschuiven op grind toch een beetje pijn doet), gaan zitten en staan en stapjes doen als ze zich ergens (of aan iemand) vast kan houden.

 

Hmmmm! Het ijsje van papa…

               

 

Jasmijn is absoluut niet bang voor water en laat zich zonder blikken of blozen zo in het zwembad vallen. Opletten geblazen dus voor Patrick en mij. En de enige missie op het strand is om in de zee te komen. Al billenschuivend trok ze enorme sporen in het zand. De mooiste waterervaring was misschien wel met het buurjongetje Remco (18 maanden). Samen zaten ze bloot in een klein zwembadje en Jasmijn zag gelijk dat Remco iets heeft wat zij niet heeft: een piemeltje. Die wilde ze wel eens even van dichtbij bekijken – ze trok er een beetje aan, maar kreeg hem niet goed te pakken. En Remco? Die snapte er helemaal niets van. Dat zat er toch altijd al? De ouders die er omheen stonden lagen in ieder geval in een deuk.

 

Loungen in de kinderstoel aan de ontbijttafel

               

 

 

Uren heeft ze doorgebracht in het badje

 

Net zo lang geklauterd totdat Jasmijn als een prinses op de trapper van de fiets van papa zat

           

 

 

Mijn papa is de allerliefste!

 

Strandfoto’s

Spelen in de branding (van de golven op het buurstrand)

               

 

Loungen op het strand

 

Lekker klimmen op en over papa en mama

   

 

Bij thuiskomst bleek trouwens hoe bewegelijk Jasmijn is geworden: terwijl Patrick en ik nog aan het bijkomen waren van de nachtelijke autorit is Jasmijn zelf de trap opgeklommen (van de eerste naar de tweede verdieping). Ze kan dus nog niet lopen, maar een trap opgaan is geen probleem!

 

 

PS – alle vakantiefoto’s zijn van Jasmijn of met Jasmijn er op. We hebben geen foto’s van elkaar, de tent, de camping of de omgeving… En dan heb ik het nog niet eens over de uren aan videomateriaal die we hebben opgenomen (Jasmijn aan het spelen, Jasmijn aan het eten, Jasmijn in het badje, etc.)

 

PS 2 – Wij hebben ook een heel leuke en relaxte vakantie gehad J, met bezoek van onze vrienden Oskar, Krista, Tjerk, Doret, Rover en Daphne.